Sopstationen

onsdag, december 20, 2006

"Talking to me?"


Jaha, onsdagen bjöd på en massa gorm som vanligt. ÅF ville testa diverse säkerhetsfunktioner samtidigt som P4 krånglade. Detta ställde till det på driftprovsfronten. Så det blev ett dagtingande mellan alla funktioner hos oss men på kvällen hade vi lyckats med det mesta; katastrofskyddstester, T-mavaprov etc. Så Pontus på ÅF var nöjd tills vidare. I morgon ska vi fortsätta. Då ska vi förhoppningsvis ha P4 på full last och P5 ska kunna trippa utan att det gör nåt.
Det är faktiskt ganska jobbigt att uppfylla myndigheternas krav och samtidigt köra ekonomiskt.
På elsidan var det tungt denna vecka eftersom Forsmark åkte ur med två block, då behöver vi andra producera el.
Å P4 var vi tvungen att lastminska pga de tidigare nämnda fulölen och dessutom hade vi en möjlig läcka där, på kylningen till vårt matarbord.
Det finns en hel del som kan krångla. Men denna gång var det falskt alarm, vattnet kom från nåt annat ställe.
Så innan jag gick hem idag så hade Joni och hans brorsa läget under kontroll med nyladdat fastbränsle och allt, och de lovade full last på pannan i morgon. Då stack jag från jobbet. Och hoppas att allt är som det ska på torsdag...i morrn alltså.
Pust!!
Så, nu har jag en enda arbetsdag kvar fram till jul och jag hoppas verkligen att pannorna sköter sig över jul och nyår.....och ett bra tag till.
Och som vanligt skänker vi en tanke till de som ska jobba i jul och nyår inklusive mellandagarna med att elda upp soporna i Stockholm medan vi andra käkar skinka, dricker öl och tittar på Karl-Bertil Jonssons jul.
Killarna och tjejerna på sopstationen alltså.
När du sveper en snaps, måste Peter kolla in difftrycket i Farsta. När din granne biter i sin skinkmacka måste Freddy se till att alla bränslelinjerna fungerar som de ska.
Och när ni går och lägger er, mätta och dästa, kan det vara dags för Jonas och hans polare på ISS att ta fram slangar och rör för att börja suga rent runt nån asksilo.
Så ere.
Sopstationen; anläggningen som aldrig sover.
Jämmer och elände ser ingen skillnad på vardag eller helg.

Men detta går ju inte att få med på bild så jag måste bifoga en bild på hur en av våra Slaggskäddor togs sig upp i tipphallen för att slåss med en Tipphallstorsk, en mycket, mycket ovanlig företeelse.
Som ni ser så var det inte mycket kvar av torsken då skäddan gjort sitt.
Å som de säger inom delar av de amerikanska försvaret:
"Fuck with the best, and die like the rest."
Gäller framförallt Tipphallstorskar som muckar med Slaggskäddor. Han hade visst varit nere i slaggbunkern och knyckt popcorn, sånt straffar sig.

0 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home