Sopstationen

tisdag, november 28, 2006

Ett mysterium till, Closeau??


Idag har pannorna gått hyfsat snällt igen, givetvis med lite hjälp med jämna mellanrum. Panna 6 har inte varit lika grinig och vi är kanske den reducerade effekten på spåren, dock med lite meningsskiljaktigheter om orsaken. Men i morgon ska det vara löst. Panna 2 gick in på fastbränsle klockan 04.00 på tisdagsmorgonen så nu ligger även den på full last. All ånga på mottryck och ingen onödig brasskatt, snyggt!
Rökgaskondenseringen(P0) till gammelpannorna är avställd och arbete pågår för fullt, men i morgon bör detta vara klart och vi kan få 20 MW värme till att lägga till de andra.
Panna 4 gick lite kryckigt fram till tretiden på eftermiddagen, av orsaker jag inte begriper. Detta kan möjligtvis vara ett "måndagsproblem." Hanteras grovkross och hushållssopor på något speciellt sätt över helgerna? Förvaras de öppet eller i bilar i väntan på att de ska få tippa hos oss på måndagen? Jag vet inte men det är värt att forska i saken. En förlorad KWh kommer aldrig tillbaka, så sant som det är sagt.

Dagen har varit mulen och grinig som en film om andra världskriget. Vintern dröjer och på fredag ska det visst bli tolv grader varmt. Jag är ingen meteorolog men varmt väder ovan Östersjön den här tiden kan betyda vindar utöver komfortnivå vad det lider. Storm och elände väntar runt hörnet, sanna mina ord.

Och......vems hatt hittade jag inte på skiftchefernas kontor? Någonstans på sopstationen smyger Kommisarie Closeau omkring. Inte roligt för våra unga tekniker om de plötsligt ska råka ut för en tokig fransk polis som hoppar fram ur ett skåp och ropar: "Pinkepööh!"

0 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home