Sopstationen

lördag, mars 03, 2007

Äntligen fredag.

Jajamen! Proverna med panna 4 verkar ha avlöpt till dansk belåtenhet och det var förhoppningsvis sista gången de måste bevisa att pannorna kan eldas på bara hushållssopor.
Visserligen ska vi göra ett annat prov på bara hushållssopor nästa vecka men detta under en kortare tid.
Men tiden de ville köra detta prov har ändrats flera gånger för att nu stanna vid åtminstone mindre än ett dygn...........eller så.

Så nästa vecka börjar vi med proverna på måndag morgon, om det ser ut att fungera med tillgången på bränsle, sen lär det bli lite kohandel och i slutändan, förhoppningsvis nöjda provivrare så att vi slipper tänka på detta i framtiden.

Och mycket riktigt; februari blev en himla bra månad på sopstationen. Vi höll nere emissionerna och tillgängligheten låg på topp. Närmare 95% på våra fastbränsleeldade pannor. Alla är glada och nöjda och på tisdag vankas det tårta igen.

Under fredagen hade vi vår f.d. tekniska chef på besök. Det var möten och dyl hos oss under dagen och i pauserna passade hon på att jobba.
Hon är numera platschef på ett kraftvärmeverk som eldar.....pellets.......eller varenuva.
Inte lika kul som att jobba på en sopstation men eftersom deras el och värme också behövs så måste det finnas folk även där.
Hennes simultankapacitet är vida känd. Hon kan prata i mobiltelefon och vifta till mig på italienska samtidigt, inte dåligt.

Senare på fredagen då man med gott samvete kunde lämna jobbet åkte jag och verkstadschefen in till stan för att käka middag tillsammans med en kompis på Saddle & Sabre.
Ett westernhak som bjöd på amerikanska maträtter och amerikansk öl.

Deras toalett, både dam och herr på en gång var lite ovanlig, det var samma mugg. Det var som ett gammalt utedass från Småland i modern tappning. Jag var tvungen att ta ett kort på inredningen vilket inte tillhörde vanligheterna. Men så här såg det ut. Vilket som var dam och vilket som var herr fick jag aldrig reda på. Men papperstillgången på båda sidorna skvallrar om jämlikhet.


Sen fick jag en fin present av kompisen; en hjälmvärmare. Det skulle skydda huvudet från den kyla som fortfarande finns i luften då man plockar fram hojen för tidigt.
Jag visste inte att det fanns såna lyxartiklar och skulle inte ha trott på det om jag inte sett det med egna ögon. Så här ser den ut i alla fall. Kan va bra att ha????



0 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home