Sopstationen

måndag, juli 30, 2007

Upp som en sol...

och ner som en måne. Vi kunde köra panna 4 på fastbränsle, det vattenskadade, i cirka två dygn innan ett trilskande matarbord tvingade oss att elda ned pannan. No good!

Så nu är det bara P1 och P3 som är i drift. P6:an står ju som bekant för revision så den kan vi inte starta. Nu får vi hoppas att det är ett enkelt fel i fyran och att vi kan göra ett raskt ingrepp i morgon förmiddag och sedan gå mot start igen.
Panna 2 är uppfylld, provtryckt och klar för torkning. Torkmannen har med haltande steg flyttat sin utrustning till P2 och någon, vem vet jag inte, men det är inte frågan om någon belönad designer, har svetsat fast hans brännare i vår panna. Men det funkar och det är huvudsaken.
Så nu väntar fyra dagars torkande av stampmassa innan vi får stoppa in våra dyngsura hushållssopor i panna 2. (Jag har beställt en eldstadstemperatur på 120 gr. C, till klockan 07.00 i morgon bitti, give or take 15 minutes:-)

Under tiden ska vi se så att pannan expanderar som den ska och att den inte försöker sig på några konstigheter.

Å P4:an igen, trogna läsare kommer ihåg vårt tidigare problem med två kassaskåp och två försvunna mekaniker. Symptomen på det trilskande matarbordet är inte detsamma men jag har onda aningar ändå. Jag läste nämligen i tidningen idag att det varit inbrott i Hälsingborg..............och att ett kassaskåp var stulet. Det skulle inte förvåna mig om vi kommer att hitta det skåpet i morgon bitti, fastklämt i panna 4. Men vi får se.

Jag tog en bild in i eldstaden då vi eldade ner panna och såg nånting väldigt skumt. Det var inte alls sig likt vid det fastklämda matarbordet men jag kunde inte identifiera felet. Kortet blev inte så bra men man kan ändå ana att allt inte är som det ska

Där inne har vi nog nåt som inte borde vara där, något hårt och något tjurigt.

Men jag måste få visa torkbrännarmontaget i panna 2. De som varit i Västafrika känner säkert igen principen, samma som man använder då man tillverkar sandaler av gamla bildäck.
Jag frågade verkstadschefen om ställaget men varken han eller hans skrattande kumpaner ville säga vem som satt dit det. Men ballt var det, värt att föreviga.
Där sitter den, och där ska den sitta......sa han med sin tordunstämma och ingen vågade säga emot. Tretton är respekt, de ha ja sett på TV.


Under min morgonrondering hittade jag en hel del i slagghallen, som visserligen inte borde varit där, men som kan inbringa några kronor på våran höstauktion. En reservdunk, en kaffetermos, en ljusstake och en matlåda. (Sent sextiotal?)
Jag undrar när gemene man ska ta sitt ansvar för miljö och framtid och sluta kasta bensindunkar och dyl i hushållssoporna. Vad en bensindunk kan ställa till med behöver jag knappast säga. Vi kommer nog aldrig att få uppleva den dagen då vårt slagg är fritt från cyklar, kassaskåp och metallstegar men vi kan alltid hoppas på en minskning av detta. Bättre bevakning och höga böter kan vara lösningen. Eller för att vara en smula aktuell: Om man blir tagen på bar gärning med att fulkasta sopor kan man straffas med att titta på två stycken Bergmanfilmer i rad, utan uppehåll.

4 Comments:

  • Är det inte dags att ställa 6:an, 4:an, 2:an åt sidan för det går ju åt helvete hela tiden......Hahahaha

    By Anonymous Anonym, at 10:17 fm  

  • Ååååhh... Han snyggingen i gröna hjälmen... slurp... Du råkar inte ha hans nummer? (förutom 13)

    By Blogger AC Deluxe, at 4:38 em  

  • Och den populära matlådan "Värmelin" i rostfritt stål tillverkades av Gense mellan 1967 och 1978, designer troligen Folke Ahrströms mindre kända halvbror Halfvar S. Nuskburkh.

    By Blogger AC Deluxe, at 4:50 em  

  • Tyvärr får jag inte lämna ut nummer till folk i gröna hjälmar.
    Men efter 13 kommer 14, de e allt ja kan säga för tillfället.
    Å tack för identifieringshjälpen. Kan vara värdefullt vid auktionen.

    By Blogger Bernhard, at 7:21 fm  

Skicka en kommentar



<< Home