Sopstationen

tisdag, augusti 14, 2007

Panna 4 vare ja........

Det har hänt en del sen sist men jag ska försöka vara lite kronologisk. Vi hittade ingenting som kunde stoppat matarbordet utan gissade på att det gått in för långt och kört fast bland soporna.
Här står jag tillsammans med en bekymrad dansk pannexpert under soptratten och tittar på matarbordet som efter nedsvalning fungerade perfekt.

Som kuriosa kan jag tala om att det inte luktade särskilt gott där nere.

Men hur som helst; vi startade pannan och hoppades att den skulle funka.........men icke, samma fel igen. Men när vi stoppat och kylt ner den igen gick vi över matarbordet med lupp. Vi hittade en pyttepytte liten upphöjning på en svets och antog att det var orsaken. Närmatarbordet blev varmt så utvidgades den så mycket att svetsen nöp fast det. Efter en putsinsats på svetsen så startade vi om pannan igen och nu går den som en klocka; 82 friska Megawatt.

Å sen vare dags för revision på panna 6. En av sopstationens snyggare lastnedgångar och sen stod pannan stilla. Driften lyckades körs slut på det mesta bränslet och det var bara några timmars jobb med en Caterpiller innan lagersilosarna var tömda.

Här kommer den lille Cat:en farande runt i lagersilon. Och på nästa bild kan ni se hur de ser ut på mitten i silosen där utmatningsskruven sitter fast i något som påminner om ett forntida offeraltare.

Här skruvas vårt returbränsle ut för vidare befordran till pannhuselevatorn som lyfter upp det till dagsilosarna, tre stycken. Men just nu har vi ingen elevator för den har de plockat bort. Men snart ska vi ha en ny och fin elevator på plats.

Den ser ganska fin ut trots allt och jag hoppas att den kan användas till nåt vettigt på ålderns höst.

Å sen en snabbis in i slagghallen igen. Där skummade det av allt surt vatten och allt möjligt geggigt så det såg nästan ut som en satellitbild över miljöförstöringen på Sydpolen.


Urrrrk!!

0 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home