Sopstationen

onsdag, augusti 15, 2007

Spännande onsdag.

När vi hade fått panna 4 att gå hyfsat på rena hushållssopor hände en smärre katastrof. Ena sopkran gick sönder och blev liggande i sopbunkern, fästet mot vajern havererade och skopan gick inte att rubba. Eftersom kranbalken stod i vägen hade vi plötsligt ingen möjlighet att stoppa ner bränsle i våra pannor.

Här ligger den och ser inte glad ut. Vi hade killar från Konecranes på plats och de gick upp och tog loss kabeln till skopan så att vi kunde köra undan kranbalken.

För att kunna jobba snabbt och effektivt med att få upp skopan blockerade vi flera tippfickor vilket ställde till det för sopåkarna som plötsligt fick börja köa innan de fick släppa sin dyrbara last.

Några containrar och en Caterpiller spärrade av fickorna så att Mange och hans kumpaner kunde förbereda en attack ner i sopbunkern.
Ett par stegar fastbundna med en kätting i ena containern och sedan förlängd med en lotsstege blev den trappa några modiga mekaniker skulle knalla ner på.
Ingenting för den som är höjdrädd eller inte gillar soppåsar.

I ett par timmar var det lite kritiskt, både för pannorna och för de stackars sopåkarna som fick köa utanför bunkerhallen.
Men som det brukar vara här på sopstationen. Slutet gott, allting gott!!

0 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home