Sopstationen

fredag, mars 16, 2007

En bra vecka.

Det har varit en bra vecka på pannfronten. Jag kollade i vårt analysverktyg, ett program där man kan plocka fram de flesta värdena från anläggningen långt tillbaka i tiden, och sedan klockan sju i måndags morse har våra fem avfallspannor hållt sig så nära den utlagda effekten som det går, i genomsnitt. Ett strålande resultat.

Trots arbetena med ventilerna som skulle förses med aumadon under drift. Ett snyggt och mycket väl utfört arbete hos de som gjorde det, t.o.m. snabbare än beräknat.

Men framgångar på tillgängligheten ställer till andra problem, soporna börjar ta slut.
På måndag lär vi vara så nära noll i sopbunkern man kan, men jag hoppas att vi räknat lite fel.
Men att komma ner i botten på bunkern är nyttigt ibland så även om vi måste backa lasten pga detta så kan det ha ett värde i sig, vi kan omsätta soporna längst ner. Dessa gamla påsar kan ha legat där hur länge som helst och bör brännas innan de antar nån mer aggresiv form.

Såna här sopor är inte vanliga men de kommer ändå in för ofta. Element tillverkas för att värma hus och hem men då de kasseras bör man inte försöka elda upp dem. Men det finns tydligen folk som tror det och då ser det ut så här i tipphallen. Våra killar på yttre bränsle lyckades i alla fall hindra elementen från att hamna i pannorna. Denna vecka har de även stoppat pressenningar och dyngsura konstgräsmattor från minigolfbanor. Om jag får tag i bilder på dessa tingestar ska jag peta in dem senare.

Varje vardagsmorgon har vi ett möte där sista dygnets drift och händelser gås igenom. Vi kollar hur pannor och turbiner har gått, ev. driftstörningar och hur bra vi har optimerat driften. Det är skiftchefen som håller i mötet och på bilden kan ni se honom visa vilka anläggningsdelar som vari i drift och vilka effekter de har gett. I botten ligger de billigaste objekten, sedan blir det dyrare och dyrare för varje färg. Svinkalla vinterdagar är det färgranna kurvor kan jag lova.
Strecket i mitten är mottrycksproducerad el och som ni ser har sista dygnet varit väldigt stabilt där också.

Så på det hela taget är vi nöjda med denna vecka även om det blev ett par hastiga vakanser på underhållssidan. Mycket mystiskt.

Och........Andreas och Emil har lämnat sopstationen för att förkovra sig i den sopfria världen. Emil försvinner till konsultverksamhet och Andreas ska börja i Vaktgruppens anläggning och ägna sig åt kol och dolomit. Lycka till säger vi och hoppas att de tar sitt förnuft till fånga och kommer tillbaka då de inser att röken inte är ballare i andra skorstenar.

1 Comments:

  • Det heter inte minigolf, utan bangolf! Och ja, det är ett tuktens och förmanelsens spel som sopdjävulen själv skapat för våra, dina och mina, synders skull.

    By Blogger AC Deluxe, at 2:08 fm  

Skicka en kommentar



<< Home