Sopstationen

torsdag, augusti 23, 2007

Panna 4..........igen!!!

Ja då var det färdiggråtet över den fina kurvan som panna 4 presterade. Driften upptäckte att det rann vatten från pannan och de konstaterade snabbt att det troliga var en kylslang till rosterna. Vi stoppade pannan, gick in, och konstaterade att så var fallet. Men inte nog men det; ett stort antal av de slangar som monterades under revisionen hade lösa kopplingar. Det var alltså slarv på fabriken. Så nu var vi tvungna att själva åtgärda det som borde vara gjort i, tror jag, Danmark.
Efter att alla slangar var kontrollerade så var det dags att starta, men först skulle vi provtrycka systemet. En formsak, trodde vi alla, men tur var väl det. Nu upptäckte vi nya problem; flera rosterstavar var slitna och en av dem läckte då vi började peta på den.

Fronten på flera rosterstavar hade inte lyft som de skulle när de rörde sig framåt så de hade nötts ner och saknade flera millimeter av godset.

Så här ser fronten på rosterstaven ut.

Bilden är lite suddig men man kan se hur fronten är indelad i sektioner innan den mättes. Fläckarna är nåt slags kontaktfett..........tror jag. Kontaktfett???? Jaja.

Det var TB som gjorde detta och han brukar veta vad han gör.

På lite avstånd ser rosterstaven ut så här.

Vartannat par av dessa stavar petar soporna framåt medan de emellan sitter fast.

Här kommer en bild på kylslangarna som sitter under rosterna och som ser till att rosterna inte brinner upp.

Kortet är taget in i hålet under den upplyfta rosterstaven. Där kan man skönja den ställning som byggdes för att kunna fixa alla slangarna.

Och här har vi TB från TB Svets som lägger på några svetssträngar på de slitna rosterstavarna samt schimsar dem så att de lyfter som de ska.

Klockan halv fyra i eftermiddags var jobbet klart. Sen skulle ställningsbyggarna ha en timme på sig att riva ställningarna. Så rimligtvis borde vi ligga på olja nu och vara klara för fastbränsle i morgon bitti. Men jag är orolig i alla fall. Jag har ringt driften flera gånger i kväll och de trycker bort samtalet varje gång. Antingen har de så mycket att göra att de inte hinner prata i telefon, inte bra. Eller så ser de att det är jag som ringer och tycker att jag inte ska lägga näsan i blöt, mycket bra.

Jag tog ett kort inne i eldstaden på morgonen och som ni kan se så är det ingenting att se. Det ser ut som en bild tagen i Universum då alla olika solar börjat skena iväg.
Men det är damm som snurrar omkring i luften och som inte syns förrän man tar ett kort med blixt. Man förstår lätt att det finns trevligare ställen att vara på med sina lungor. Munskydd påbjuds.

Jag passade även på att plåta vår underhållschef; Virpan, som tillsammans med panna 4:s projektledare; Rolle, (nu 5 kg lättare), beskådade förödelsen.
De försökte få tag i de danskar som gjort rosterjobbet under revisionen men det var omöjligt att få upp dem. Det var visst fulölskarneval i Jammerbugt så ingen kunde komma.

Och idag fick kranförarna för sig att köra kranarna i automatik. Då blev det ett tag lite stökigt med att hinna fylla på pannorna med sopor samtidigt som det skulle hållas undan under tippfickorna. Det gick inte så bra. Bunkern blev full under fickorna och bilarna fick tömma sin last på golvet, i stället för att det fick glida ner på våra nya hasplåtar som TB Svets har monterat, där sedan Yttre Bränsle klev in och körde ner soporna med sina Caterpillrar


Om nån skottade rent vet jag inte, men om skylten talar sanning borde en och annan ha ett tippförbud att vänta.

I alla fall; vi har även lite termodynamiska hederliga fel också. För att ingen ska tro att vi bara gormar med soppåsar och dyl så klämmer jag in en bild på ett ångläckage.

Härligt, måste jag säga. Så himla retro. En pora i en svets. Underbart!!

Till sist en glädjande nyhet. Nu har den kommit. Visserligen för sent men den står på plats. Pridefestivalen är slut och karnevalen över men nästa år ska vi vara på plats.

Nästa år ska vi kunna hjälpa till med de överviktiktiga transvestiterna. En liten bortglömd minoritet, men ack så viktig. Nu ska även dom upp på flaken.

Just det; jag höll på att glömma en sak, men det har ni väl redan förstått: Dagens blog presenteras av TB Svets.

2 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home