Sopstationen

torsdag, mars 22, 2007

Mera sprängningar.

Som jag, något blygsamt, nämnt tidigare så kostar det på att köra pannorna framgångsrikt. De oplanerade stoppen finns inte mer utan vi måste planera in dem. Nästa vecka kommer P4 att stå för ett inspektionsstopp och för att underlätta arbetena då så spränger vi i pannan denna vecka, idag...torsdag.
Alltså, vi spränger bort avlagringar och annat elände som annars skulle behöva avlägsnas manuellt. Så återigen är våra vänner från Göteborg på besök med syrgas, Etan och en jäkla portion humor. De hade visst ett litet bilrelaterat missöde i Karlstad så de blev en skugga försenade, men nu är de på plats och pangar som aldrig förr.
Men vänta nu......Karlstad.......är det inte där handelsresande gärna stannar och dansar...på det där stället, vad det nu heter. Vicken röta att bilen paja där:-)

Och som vanligt gick jag en sväng i tipphallen i morse för att kolla läget. Jag tog kort på en chaffis som lämnade grovkross och jag tänkte lägga in den bilden på bloggen.
Men han började prata med mig och jag förstod inte vad han sa, han var från Gotland. Han berättade visst att det brunnit på ett avfallslager men jag trodde att han frågade om hans bränsle brann bra.
Efter att detta var utrett insåg jag att det skulle kännas fel att lägga in en bild på honom, jag måste nog skärpa mig på dialektfronten.

Så i stället blir det en bild som jag tog utanför våran hiss. Om det brinner bör man inte åka hiss, fattas bara. Men vilket håll ska man gå åt i trapporna, upp eller ner??

Ofta har jag undrat vem som är på väg åt fel håll; "Heaven or Hell."
Jag tippar på han till höger.
Panna 2 är ett kapitel för sig just nu, så ock panna 1. Men vi stoppar tvåan i helgen och dess öde kan inte ens Herman Lindqvist förutspå. Falltuber ska man inte leka med, som Mobergskan sa då hon fick en unge med handtag i ryggen.

På bränslesidan har det varit livat värre eftersom vi de senaste veckorna blandat in grovkrossen mer noggrannt än nånsin. Vi vill inte ha för mycket, inte för lite, ibland inget alls och ibland en sjuhelsikes massa grovkross.
Detta kan ställa till en smula problem för logistiken, och CS, (hon som har hand umett). Men det funkar nästan alltid. Så om tvåans skopa kommer ner i botten på bunkern så ska vi inte ha ett enda gram grovkross kvar på måndag då P4 stoppas. Toooo deeeeeeeeee.

Så en bild på en nyanställd på Yttre Bränsle. De har alltid gula arbetskläder eftersom de vandrar bland stressiga chaffisar hela dagarna och därför måste synas. Och de är ganska unga då de börjar eftersom det är så mycket man måste lära sig, köra traktor, truck, sopkran, caterpiller, bil, moppe, sockertång och prata gotländska.

Ett par år innan lekis är det lagom att börja prya hos oss.



2 Comments:

  • Hm, nåt för döttrarna kanske? De säger att de hellre åker till pappas jobb och räknar och bränner sopor än går till dagis. Finns det dessutom snygga killar i deras ålder blir det ju svårt att hålla dem därifrån! :-)

    By Anonymous Anonym, at 8:44 em  

  • Vad jag vet så är han fortfarande singel. Och det skulle vara bra om han fick träffa lite brudar. Jag är lite orolig för honom. Han gillar smink och schlagerfestivalen.

    By Blogger Bernhard, at 9:21 em  

Skicka en kommentar



<< Home