Sopstationen

måndag, april 16, 2007

Så vare stopp.

På morgonen kom det som vi anade, en hel drös med folk som ville jobba med panna och turbin. Det mesta var avställt och klart men det är alltid nåt som inte är gjort, så är det. Man kan inte göra allt som krävs för att folk ska kunna jobba i anläggningen. Det är alltid nån tank som måste tömmas senare och nån fläkt som måste gå in i det sista. Men som en synnerligen erfaren och klok projektchef sa till mig en gång i tiden; "Det är bättre att folk väntar på pannan än att pannan väntar på folket." Det blir billigare , trots allt. Även om killarna som ska jobba gnäller mer än vad ångpannor brukar göra.


I alla fall; vi knogade på med arbetsbesked och avställningar och ibland blir det lite för mycket eftersom vi ska köra ett komplett kraftvärmeverk under tiden. Kvisten slet med arbetsbeskeden då PA dök upp med ett driftbevis, hans jobb var klart, då brölade det i radion att Kvisten måste stoppa en pump, samtidigt ringde en för oss alla okänd person och ville prata med honom. Det blev lite körigt ett tag. Men han ser glad ut i alla fall.

Så även om vi har ett "Vårstopp" på panna 6 och en revision på G6 så eldar vi sopar för brinnande livet, det är vårt ansvar.


Så sant som det är skrivet. Varför ska man kasta soporna på ställen där de inte gör nån nytta. Se till att era påsar kommer till oss så ska vi se till att ni får el till era lampor och TV-apparater. Jag har räknat lite på eltillförsel och TV-strömförbrukning och kommit fram till att det går åt ungefär en och en halv påse sopor för att se ett avsnitt av "Wallander." Då har jag faktiskt tagit med den oerhört påfrestande pausen på tjugo minuter som förstör långfilmer nu för tiden.


0 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home