Sopstationen

lördag, mars 08, 2008

Bättre och bättre!

Jo det går himla bra för oss. Pannorna brinner som de ska och störningar tages raskt om hand av vå underhållsavdelning. Stoppet av panna 3 sköttes exemplariskt. Jag vill inte nämna några namn eller ens skiftlag, men de som var inblandade då pannan ställdes av för revision gjorde ett otroligt bra jobb. Ett skiftgäng gjorde förberedelserna medan ett annat gäng fick ta avställningarna. Pannan skulle vara klar att jobba med på tisdag morgon och de som jobbade natten innan fick allt hästgörat.

Som alla förstår är det mycket att ratta med om en panna ska vara klar för arbete och de som gjorde detta möjligt ska ha en särskild eloge, dessutom gjordes det på natten.

Och eftersom underhållsingenjörer och andra inblandade var nöjda och belåtna så är vi på driften detsamma.

På fredagens avlämning till platschefen fick driften mycket beröm för sina insatser, jäkligt kul.

Så nu står våran bästa panna stilla och förbereds för ett antal månaders drift igen.

Och själv hade jag ett roligt studiebesök, ett par journalister från en tidning som heter Fokus. På Sopstationen har vi varit lite i fokus senaste tiden och har bl.a. haft besök av ett Litauiskt gäng som åkt runt i Europa och tittat på sophantering. Rundningsmärkena är Italien där de eldar sopor på gatorna och vi som gör sopeldandet till det miljövänligaste alternativet.

Dessa två ville se allt. Han med kameran var mer än lovligt intresserad. Han fotade allt och då jag inte var med i svängarna riktig for han in i panna tre och försvann.

Efter det fick de nöjet att fotografera ett lass från Flemingsberg som skulle kontrolleras av Yttre Bränsle.

Två kontorsstolar och en brandsläckare, inget vanligt hushållsavfall det här. Brandsläckaren var oanvänd och jag sprejade lite pulver över soporna så de skulle få en fin bild avv stolarna i vinterskrud. Hoppas det syns i deras nästa nummer av Fokus.

Men Niklas fortsatte att ta bilder i tipphallen. Hans favorit var sopbilar. Där jag ser fem ton sopor ser han nåt annat, fasen vet vad.

Nåväl, efter lunch lämnade de Sopstationen och jag fortsatte att försöka begripa mig på min nya mobiltelefon. Ibland, inte ofta, men ibland, önskar jag att jag vore en trettonårig tjej och inte en 51-årig ingenjör. Då hade det säkert varit lättare att förstå alla funktioner i en ny mobiltelefon.
Nu har jag kamera, filofax, radio, musikspelare, gps och telefon i samma enhet och jag vet knappt hur jag ska bära mig åt för att ringa. Dessutom krånglar mitt "Extensionnummer" och mina inprogrammerade nummer ger felsignal. Pärsk!!

Som tur är blev det fredag och jag fick åka hem till fritid och sånt. Strax innan jag landade hemma fick jag syn på mitt barnbarn i lekparken. Hans mormor, min exfru, försökte lära honom att cykla. Det gick inte så jättebra eftersom han är en försiktig ung man. Han fick en mountainbike och kolfiberhjälm av sin snälla morfar då han fyllde år men han trivdes bäst med att sitta still på hojen.

I alla fall: Till sommaren ska han cykla själv, det ska morfar se till.

Å så en fin reklambild. Det är himla schysst att de varnar för innehållet i sina varor.

Det vore ju för jäkligt om man fick i sig vitaminer och annat elände då man bara vill ha kolhydrater, fett och kalorier.

Och en bild på undertecknad då han ser ut som han känner sig en fredag kväll. (Jag ska börja jogga på måndag.)

Men jag vill också visa min mjuka sida. Jag har aldrig varit intresserad av heminredning och sånt. En soffa är bra att ha då man ska sitta, och den bör var bekväm. I köket ska man ha ett bord och några stolar så man kan käka frukost. Men att de skulle ha ett speciellt utseende och passa ihop med andra prylar har jag aldrig brytt mig om. Men nu hittade jag på Blocket en så brutalt ball lampa att jag var tvungen att köpa den. En taggtrådslampa designad av Tove Adman. Den har även en djupare betydelse, en kristallkrona för de rika gjord av taggtråd, stacheldrath, som var vardag för de fattiga. Men jag går inte in på det nu. Den snyggaste och viktigaste "möbel" jag sett. Den här lampan är starten för inredningen i mitt vardagsrum som jag håller på att renovera och endast innehåller en plasma-TV och en sourrandanläggning. På invigningsfesten, som jag MÅSTE ha, min gode vän VC tjatar om den varje dag, ska jag stoppa in en sjuttis Whisky i lampan och se vem som får mest rivmärken.

Till sist en god nyhet för alla i min släkt, vi har fått släktens första advokat, en riktig sådan som är medlem i advokatförbundet. I förrgår skedde det och i kväll hade han öppet hus hemma hos sig för att fira tilldragelsen. Han har jobbat på det i många år men eftersom han under den tiden skaffat fyra barn, drivit ett hotell och en byggnadsfirma samt pluggat till civilekonom plus att han byggt några hus åt sig själv så får vi acceptera att det tagit ett tag.
Här står han med sin vackra hustru som trots att hon ser ut som om hon nyss tagit studenten faktiskt är mamma till fyra barn och sen två dagar tillbaka är gift med en advokat. Innan var hon gift med en jurist......eller vad de nu kallas.

0 Comments:

Skicka en kommentar



<< Home