Sopstationen

måndag, december 01, 2008

P6...ajajajaj!!

Inspektionsstoppet på panna 6 drar ut på tiden. Det var mycket slitage i economisern så där krävs en hel del arbete som vi inte hade förväntat oss nu. Men så är det i vår värld. Börjar man kontrollera saker så är de ofta värre än man förväntat sig.


Så starten blir drygt en vecka försenad och trots att vi har någorlunda tur med vädret är detta inte bra.

Och som inte detta vore nog så måste nån nyfiken liten skiftchef absolut gå till panna 3 och snoka. Han har antagligen stoppat in huvet i pannan annars hade han inte hört den minimala läckan som fanns där.

Men mycket riktigt: I döda rummet kan man höra ett sorgligt väsande om man tar bort luckan och stoppar in örat. Så där har vi troligen ett stoppjobb att planera in.

Här är det vår underhållsingenjör som tittar in i Döda Rummet. Han undrar vem som slog ihjäl det men det är en väl bevarad hemlighet som jag inte kan avslöja för vem som helst.

Men här kommer några bilder från det utrymme där vi har en liten läcka och som troligen kommer att tvinga fram ett stoppjobbsmöte inom en snar framtid.



Det är lite för varmt där för att stoppa in huvet, och huvet måste vara ganska litet för att man ska få in det. Men pyser.......det gör det nånstans. Mange tittar lite misstänksamt på Roger. Han vet också att ångläckage inte är bra. Han berättade en rolig liknelse också, av nån anledning. Det var då vi ville låsa luckorna med en polygrip. "Nej, nej, inte en polygrip", sa han. "Det är som dalmasar, stora glappkäftar med långa ben som är odugliga till arbete."..........eller var det Stockholmare han sa.

Han är visst från Dalarna...............................................den jäveln.

Men ni som kommer ihåg våra brustna skaktransportörer kan glädjas nu, de funkar fortfarande.


Nu är de reparerade och fina och har hållt en vecka med sina svetsar och taljor. Men en viss sprickbildning har noggranna driftare sett så det var dags igen för en svetsning. Vi får köra den här lapp och lagningsvarianten så länge det funkar. Om 6-7 veckor kommer en ny skakare, då blir det som förr igen.

Men: Lite civilt gnäll. Jag skulle ut i fastigheterna och klistra upp lappar om källarrensning. Normalt är det en enkel syssla men denna gång fick jag bråka med tejprullen i över en halvtimme. Det fanns varken början eller slut på den, sicket larv.

Jag rullade runt den flera varv utan att hitta skarven och när jag gjorde en ny med en kniv blev det bara pannkaka av alltihop. Vem fasen hittade på tejprullen???

Jag blev lika arg som jag blir på de plastpåsar de har vid fruktdisken och som inte har nån öppning. Men nu ville jag se blooood. Dööööööööö jävla tejprulle. Mej jo rutten in Hell!! Ibland suger livet i kvadrat!