Sopstationen

söndag, januari 25, 2009

Allt e bra förutom panna 2.

I fredags kväll ringde vakthavande skiftchef och berättade att mavaregleringen till panna 2 fått ett frispel och att de var tvungna att gå ur med pannan. Aumadonet till mavareglerventilen hade havererat och så även själva ventilen. Inga reservdelar fanns på plats och det fanns inte ens att få tag på i Sverige. Det är gamla prylar vi har på sopstation.


Så det var inte mycket mer vi kunde göra än att stoppa pannan, kyla ned den och sätta igång med de arbeten vi hade planerat in till måndag-tisdag. Det fanns en stoppjobbslista och den aktiverades lite tidigare bara. Detta innebar även att soporna räckte till panna 4 så vi behövde aldrig oroa oss för nedlastning av den. Så det var inte bara elände. Men ventil och don fick ge sig ut på långresa till Motala där de för närvarande repareras medan vi gör en stor överhalning av pannan, fixar läckage och sanerar.

Så här ser det ut idag på panna 2.:

Oh så här borde det se ut. P1:ans don är redan bytt så det ska nog hålla ett tag.
Reglerventil och aumadon i ett fungerande symbios. Snart ser det ut så så på panna 2 också, på tisdag eftermiddag nån gång................hoppas vi.

Jag tog en vända i anläggningen och hamnade i ett utrymme jag inte visste existerade, väldigt otrevligt. Där hittade jag en stackars fågel som gnagt i sig sin sista soppåse.

Antingen har han svultit ihjäl, vilket verkar otroligt på ett ställe med flera tusen ton krubb, eller så har han stött på nån elak råtta eller nåt. Det ser nästan ut som om huvudet är borta. Uppätet????

I alla fall. Jag gick ner till RK 1 för att se hur det gick med den och det var en glad överraskning.

På plats och snart klar att tas i drift. Hur Bobban lyckade fattar jag inte men han tog väl bara i lite extra och så var saken biff. Men som sagt; den här vill vi inte använda, det är för dyrt.

Här är en sak som jag är väldigt glad över, vå nya Miljöstation är under uppbyggnad. Snart ska vi ha en riktig mottagningsstation där vi kan sortera och hantera avfall ordentligt. Det ska visst ta närmare tre månader men det kommer att vara den finaste i Stockholm.

Jag ska försöka hålla er uppdaterade om hur det går med byggnationen.

Raskt vidare in i tipphallen. Jag kikade in i containern där Yttre Bränsle slänger felaktiga hushållssopor.

Det är alltid lika faschinerande att få se vad folk betraktar som hushållssopor; bildskärmar, durkplåtar och metallbord.

Så sist men inte minst: Coolaste killen på helgens MC-mässa. Och blygast.